VERSLAG: Levendige discussie aan goed gevulde ronde tafel

Seriële carrières, een 62-jarige die van harte welkom is, het belang van plezier in je werk, studiefinanciering op latere leeftijd,  als werkgever het gesprek aan gaan met een ontevreden 25-jarige en op tijd de knop omzetten: zomaar wat onderwerpen die langskwamen bij de vijfde ronde tafel van Jong & Oud is Goud.

Het was een goed gevulde tafel, met een grote variatie aan deelnemers. Van wethouder tot werkgever, van HR-manager tot oudere, van filmmaker tot organisatieadviseur: het leverde een levendige discussie op met verschillende inzichten.

Blij met oudere werknemers20150317_184621

Het begon met het positieve verhaal van een bedrijf uit de technische industrie (AKF/AGF Industrie BV), waar 62-jarigen met open armen worden ontvangen. Mits ze de vakkennis hebben die nodig is. Daar schort het namelijk sinds meer dan 10 jaar aan. Vroeger kreeg het bedrijf nog LTS-afgestudeerden, maar die zijn er nu niet meer.

Het bedrijf is niet alleen blij met oudere werknemers vanwege hun vakkennis: ouderen hebben hart voor de zaak en raken niet zo snel van slag. AKF/AGF zou graag zien dat de overheid arbeid van deze groep ouderen goedkoper maakt voor werkgevers. De huidige subsidiemogelijkheden zijn te star en gebonden aan veel regels, vindt de heer Bakker van AKF/AGF.

Studiefinanciering op latere leeftijd

In de technische beroepen krijgen ouderen dan misschien nog een baan aangeboden, maar in andere sectoren is dat helaas vaak niet het geval. Grote groepen zijn niet in staat om werk te vinden op latere leefijd. Er zijn sowieso weinig banen ten opzichte van het aantal werkzoekenden. Het belang van constante scholing zodat je bijblijft en je jezelf ontwikkelt, werd breed gedeeld. Maar qua aanbod van scholing (voor ouderen) loopt Nederland Europees gezien ver achter, wist onderzoeker (namens ANBO en SBI Formaat) Coenders te vertellen. Waarom is er eigenlijk geen studiefinanciering voor mensen die op latere leeftijd nog een opleiding willen volgen, vroeg wethouder Koster uit Woerden zich af.

 Knop om20150317_184315zetten

Men was het eens dat het belangrijk is om eerder na te denken voor je toekomst als werknemer. Maar je kunt er niet    iedereen zelf verantwoordelijk voor maken, was de mening van mevrouw Welschen, oud-stadsdeelwethouder in          Amsterdam-West.

Volgens organisatieadviseur Bontekoning – op 11 juni één van de sprekers op het afsluitende evenement voor het      project Jong en Oud is Goud – zijn ouderen die op de tijd de knop om hebben gezet vitaal. Ze leven op, omdat ze zelf    de keuze hebben gemaakt om ander – lees leuker- werk te doen. Vanuit de zaal werd wel tegengeworpen dat niet    iedereen die keuze ook zelf kán maken.

Seriële carrières20150317_184636

Dat we steeds meer toe gaan naar seriële carrières – een aantal verschillende carrières die elkaar opvolgen, staat voor de wethouder uit Woerden vast. Het is dan wel van belang dat werknemers hier tijdig bewust van worden gemaakt door onderwijs en politiek.

Plezier in werk

Dat het belangrijk is om plezier te hebben in je werk, daar waren de meesten het wel mee eens. Alhoewel er ook opmerkingen kwam als “werk hoeft niet altijd leuk te zijn”, “het gaat erom dat je geld verdient”, “sommigen willen ook wel heel veel”. Volgens Bontekoning is de belangrijkste drijfveer voor jongeren niet geld, maar plezier en “heb ik een klik met mijn werk”. Ze hebben immers nog een lange loopbaan voor de boeg.

Belangrijk is wel – zo vonden de aanwezigen- dat mensen het zelf bij hun werkgever aangeven als ze het niet naar hun zin hebben en/of iets anders willen. Nu gebeurt dat vaak niet, vertelde mevrouw Van Herwerden van werving- en selectiebureau Mercuri Urval. “Mensen geven dan bij mij aan dat ze iets totaal anders willen maar dat hebben ze dan niet bij de werkgever gemeld.”

 Ontevreden w20150317_191106erknemers

Het gesprek aan gaan als je het niet naar je zin hebt, is vaak een drempel. Ook voor jongeren.  Bij koffiebranderij    Peeze gaan ze bij geluiden over ontevreden werknemers er zelf op af. HR-manager Jacobi: “Ik hoor toevallig dat een  25-jarige werknemer het nu niet naar zijn zin heeft. Ik ga daarover binnenkort een gesprek met hem aan, want je  moet wel met plezier je werk kunnen doen. Anders brand je af en word je ziek.”

Een mid-term gesprek, ooit een geopperd idee door de politiek, zou goed zijn, volgens Van den Hurk van Libereaux.  “Zo rond je 40e, 45e jaar met een externe partij praten om te kijken wat je in de toekomst zou willen, dat kan  voorkomen dat je opeens gedwongen wordt om een keuze te maken. Leg de verantwoordelijkheid in elk geval niet bij allerlei instituties maar begin bij jezelf.” Hij kreeg veel bijval.

Dit was de laatste ronde tafel in deze vorm. Op 11 juni vindt een afsluitend evenement plaats voor alle deelnemers van de ronde tafels. Hierover volgt binnenkort meer informatie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.