VERSLAG: Jong en oud op de werkvloer: op welk bordje liggen de vragen?

Wiens verantwoordelijkheid is het nu eigenlijk, het nadenken over de situatie van (oudere)  werknemers? Hoe lang wil en kun je verder in deze functie? Moet je iets bijleren, omscholen, om je heen kijken naar een volgende carrièrestap of juist minder gaan werken? Als een tweede meesterschap ontwikkelen zo belangrijk is, wie is daar dan verantwoordelijk voor, wie neemt het initiatief en wie betaalt? Op welk bordje liggen die vragen? Op het bordje van de medewerker zelf, de leidinggevende of HR?

En wiens verantwoordelijkheid is de gezondheid en energie van de (oudere) medewerker? Waar let je zelf op en waar heeft het bedrijf ook een rol om medewerkers gezond de eindstreep te laten  halen en ook daarna gezond en gelukkig te blijven? Wat is daarin eigenlijk de uitdaging voor hoogopgeleide, wat oudere medewerkers? En hoe motiveer je mensen hun eigen verantwoordelijkheid te nemen? En hoe zit dat met stress, betrokkenheid, worklife-balance… wie heeft deze vragen op zijn bordje?

Winnaars

logoIzoreDeze en andere vragen kwamen op tafel tijdens de eerste workshop voor OR-en van Jong en Oud is Goud bij Izore in Leeuwarden. Het werd een dynamische en interessante ochtend met  5 OR-leden, 4 teamleiders en een HR-adviseur. Zij waren de eerste winnaars met hun idee over het samenwerken van jong en oud.

In de workshop maakten de deelnemers kennis met de uitkomsten van het onderzoek van Jong en Oud is Goud over de beeldvorming van ouderen op de werkvloer. Daarna keken we naar de uitdagingen die er zijn voor Izore,  en tenslotte maakte de OR een werkplan om het thema Jong en Oud op de agenda te houden. Een belangrijke vraag daarbij is de verdeling van verantwoordelijkheden op tafel.  Samen concludeerden we dat de verantwoordelijkheid gedeeld zou moeten worden. HR en management moeten betrokken zijn maar het is van groot belang dat ideeën van medewerkers zélf een plaats krijgen in beleid. In dat kader is het zinvol én verbindend  om leeftijdsgroepen bij elkaar te brengen en hen te vragen naar de uitdagingen en valkuilen van de betreffende leeftijdsfase. En wat het bedrijf én de medewerkers kunnen doen om de uitdagingen het hoofd te bieden.

De OR van Izore kan aan de slag. In de komende weken gaan we langs bij andere prijswinnaars, zoals de OR-en van Schenk Transport, Breijer Bouw en Installatie, ’s Heeren Loo De Rietkampen en GGMD Hulp- en Dienstverlening. En jullie? Er is nog een beperkt aantal plekken voor een gratis workshop voor de OR. Stuur jullie idee  over hoe jong en oud goed samenwerken op de werkvloer in, en maak ook kans op een gratis workshop voor jouw ondernemingsraad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.