BLOG: Uitgesloten

Blog van Marco Bastian, directeur NBBU: 

De NTR komt vanaf 22 februari met een televisieserie: Uitgesloten. Hierin worden Nederlanders opgezocht die te maken hebben met vooroordelen en discriminatie. Eén van deze mensen is een 59-jarige secretaresse die al een jaar op zoek is naar een baan. Verslaggeefster Anousha Nzume kwam bij woordvoerder Dafna Holtzer van de NBBU met de vraag: Hoe kan het dat 50-plussers op de arbeidsmarkt al zijn afgeschreven? Wat doen uitzendbureaus om vooroordelen over ouderen bij werkgevers weg te nemen?

Dergelijke vragen krijgen wij als branchevereniging regelmatig gesteld. Vanuit de politiek en vanuit de pers. Ons antwoord?  Ga het gesprek aan en vraag door om vooroordelen weg te nemen en de meerwaarde van 50-plussers aan te tonen.

Rol van de uitzendbranche
Het aantal 50-plussers dat weer aan het werk komt, is het afgelopen halfjaar gelukkig flink gestegen, zo blijkt uit cijfers van het UWV. Zelfs harder dan het gemiddeld aantal werklozen dat werk vindt. De uitzendbranche heeft daarin al een belangrijke rol gespeeld. Veel ouderen vinden hun weg naar de arbeidsmarkt via een uitzendbureau. Van de 100 werklozen ouderen die aan het werk gaan, is bij 26 daarvan een uitzendbureau betrokken.

marco_staand_2014_web

Toch blijven vooroordelen een hardnekkig fenomeen. Uitzendbureaus kennen ze maar al te goed: “Ouderen zijn altijd ziek” of: “Ik wil geen vrouw want het is hier al een kippenhok”.

Als een intercedent geconfronteerd wordt met een dergelijk discriminerend verzoek, kan hij verschillende dingen doen: hij kan het verzoek klakkeloos overnemen, hij kan koppig met het wetboek gaan zwaaien en zeggen dat je niet mag discrimeren. Wij adviseren: oordeel niet, stel vragen. Trap niet in dezelfde valkuil als die van de opdrachtgever, ga niet uit van eigen, te snelle aannames. Aan een discriminerend verzoek ligt vrijwel nooit de pure intentie om te discrimineren ten grondslag. De werkgever heeft een of meer negatieve ervaringen opgedaan of is gevoelig voor negatieve beeldvorming, die geleid heeft tot een stereotype beeld van een groep mensen.

Het standpunt van de NBBU (en de wet!) luidt dat discriminerende verzoeken nooit gehonoreerd mogen worden. Dit is onethisch en strafbaar. Aan u als bemiddelaar de uitdaging uw opdrachtgevers te overtuigen van uw expertise, zodat hij weet dat hij erop kan vertrouwen dat hij altijd de beste gekwalificeerde persoon krijgt voor de functie.

Marco Bastian

Directeur NBBU

De NBBU maakt zich sterk om uitzendbureaus  te ondersteunen bij het wegnemen van vooroordelen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.