GOED IDEE: Jong en oud is goud in…. De Rietkampen (’s Heeren Loo)

Jong en oud  werken goed samen, ook in de zorg. En dat hun samenwerking tot onvermoede successen kan leiden, werd duidelijk in dagactiviteitencentrum De Rietkampen.

Op het activiteitencentrum in de Rietkampen lukte het niet de cliënten voldoende te laten bewegen. Doordat de cliënten erg afhankelijk waren van vrijwilligers en het weer werden hun bewegingsdoelen niet gehaald. Twee jonge meiden hadden het idee om met fondsen en sponsors een leegstaande ruimte in te richten die uitdaagt om te bewegen. Zo zouden cliënten ook binnen voldoende kunnen bewegen.

Snoezelenheeren loo logo

Om meer informatie te krijgen over het gebruik van externe geldschieters namen de meiden contact op met Ad Verheul, een oude rot in het vak. Hij bleek niet alleen kennis te hebben over het verkrijgen van sponsoren e.d., maar hij had ook veel bij te dragen aan de inhoud van de ruimte. Als grondlegger van het snoezelen kon hij goed meedenken over de inrichting.

Ad heeft de jongere medewerkers  geïnspireerd om hedendaagse techniek te gebruiken in het activeren van cliënten. Door de contacten die hij had, gingen deuren voor hen open waarvan zij van het bestaan niet eens wisten. Het uiteindelijke resultaat is dat er een unieke beweegruimte voor cliënten gerealiseerd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.